TAT's Loi Krathong Festival 2023 is het startschot voor het Thailand Winter Festival

PERSBERICHT:

BANGKOK (TAT) – Op 26 november 2023 nodigt de Tourism Authority of Thailand (TAT) iedereen uit om een ​​van de oudste en meest kleurrijke festivals van Thailand te ervaren en tegelijkertijd inzicht te krijgen in de charmante tradities van Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai, en Tak op het Loi Krathong Festival 2023 aan het Phadung Krung Kasem-kanaal in Bangkok.

Mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, minister van Toerisme en Sport, zei: “Dit speciale Loi Krathong-evenement wordt jaarlijks in Bangkok gehouden om toeristen een voorproefje te geven van het belang van het festival voor het Thaise volk en tegelijkertijd te laten zien hoe het in het hele land anders wordt waargenomen. Dit jaar is het feest vooral belangrijk omdat het de start markeert van het Thailand Winter Festival en het Colourful Bangkok Winter Festival, de grootse eindejaarsspektakels die door de Thaise regering zijn aangekondigd om de Thaise zachte krachten te promoten en nationale evenementen en festivals op het wereldtoneel te verheffen. ”

Loi Krathong wordt jaarlijks in Thailand gevierd op de volle maan van de 12e maanmaand, die dit jaar op 27 november valt. Overal in Thailand verzamelen mensen zich 's avonds bij meren, rivieren, kanalen en stranden om krathong te laten drijven, dit zijn vlotten van bananenbladeren, versierd met bloemen, wierook en kaarsen, als een manier om respect te betuigen aan de riviergodin.

Dit jaar organiseert TAT het Loi Krathong Festival aan het Phadung Krung Kasem-kanaal, vlakbij het treinstation van Bangkok (Hua Lamphong). De viering vindt plaats tot en met 28 november, met de belangrijkste activiteiten gepland op 25-27 november van 16.00 tot 21.00 uur. en ren tot middernacht op de nacht van volle maan.

De heer Apichai Chatchalermkit, vice-gouverneur van TAT voor toeristische producten en bedrijven, zei: “Onder het 'Moonlight Reflection Loi Krathong Langs het Kanaal'-concept belooft het evenement dit jaar bezoekers te verrassen met de nachtelijke 'Lighting Illumination Show' om de vijf onderscheidende Loi te benadrukken Krathong-tradities. Dit zijn het Yi Peng Festival van Chiang Mai, Somma Nam Khuen Peng Seng Prathip van Roi Et, Loi Krathong Kap Kluai Mae Klong van Samut Songkhram, Loi Krathong en Kaarsenfestival van Sukhothai, en Loi Krathong Sai Festival en Duizend Drijvende Lantaarns van Tak .”

Nachtelijke activiteiten die de Thaise culturele waarden promoten, zijn onder meer workshops over het maken van krathong met biologisch afbreekbare materialen, stations voor koken in de Royal Thai Cuisine, muziekoptredens, culturele dansen en drijvende krathongs op het kanaal.

Om het milieu te helpen beschermen en deel uit te maken van de duurzame toeristische inspanningen van Thailand, moedigt TAT iedereen aan om krathongs te gebruiken die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen en het drijven te beperken tot één krathong per gezin, waar in Thailand ze het festival ook vieren. Tijdens het evenement in Bangkok benadrukt TAT het belang van een nulstortconcept door te zorgen voor een goede afvalscheiding en -verwerking.

Het Loi Krathong Festival 2023 zal naar verwachting het binnenlands toerisme stimuleren en 2.04 miljoen reizen en 6.1 miljard baht aan inkomsten stimuleren. Hiervan genereren de festiviteiten in Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai en Tak naar schatting 527,070 reizen met een totaalbedrag van 1.76 miljard Baht.

Ondertussen zal TAT's Loi Krathong Festival 2023 aan het Phadung Krung Kasem-kanaal in Bangkok naar schatting 299,730 Thaise bezoekers trekken, wat ongeveer 1.2 miljard Baht genereert.

Het voorgaande is een persbericht van de Tourism Authority of Thailand.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.