Thaise premier pakt nepnieuws aan om de toeristische sector te beschermen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Premier Srettha Thavisin heeft een gecoördineerde inspanning geïnitieerd om nepnieuws te bestrijden dat een negatieve invloed heeft op potentiële bezoekers, met name gericht op Chinese toeristen, om de toeristenindustrie te beschermen.

Tijdens een recente bijeenkomst werden sleutelfiguren, waaronder de minister van Toerisme en Sport, het adjunct-hoofd van de politie, de politiecommissaris, het hoofd van het immigratiebureau en de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand, door de premier opgeroepen om strategieën te ontwikkelen om desinformatie tegen te gaan.

Uit rapporten blijkt dat nepnieuws, zowel uit binnenlandse als internationale bronnen, de perceptie van toeristen over veiligheid in Thailand heeft beïnvloed. Srettha benadrukte de inzet van de regering om ervoor te zorgen dat Thailand een veilige en gastvrije bestemming blijft.

Terwijl Thailand zich voorbereidt om meer toeristen te verwelkomen, zei de premier dat deze maatregelen cruciaal zijn voor het behoud van de reputatie van het land als topreisbestemming en het veiligstellen van de aanzienlijke bijdrage van de toeristische sector aan de nationale economie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.