Verdachte betrokken bij schietpartij op Dusit College in Bangkok, geeft zich over in Phuket

Phuket -

De laatste verdachte die betrokken zou zijn bij de schietpartij op een Dusit Technical College-student in Bangkok heeft zich overgegeven aan de politie in Thalang.

Ons vorige verhaal:

Op 20 november 2023 ontvingen Dusit-politieagenten een schietmelding op Ranong Soi 2, Dusit, Bangkok. Er werd één slachtoffer gemeld als een van de studenten van het Dusit Technical College.

De drie belangrijkste vermoedelijke verdachten werden geïdentificeerd. Een van de vermeende verdachten gaf zich vrijwillig over en werd publiekelijk geïdentificeerd als de heer Akkaraphon Sirimekanon, een 22-jarige voormalige student aan een universiteitsinstelling in Thonburi.

Nu voor de update:

Dat vertelde de politie van Thalang aan de Phuket Express op vrijdag 24 novemberth) dat een man die alleen wordt geïdentificeerd als de heer Om, 18 jaar oud, een gezochte verdachte is die ervan wordt beschuldigd betrokken te zijn bij moord, een poging om iemand anders te vermoorden, het bezit van een vuurwapen en munitie zonder wettelijke toestemming, het dragen van een wapen in het openbaar zonder wettelijke toestemming toestemming, het in het openbaar afvuren van een wapen en het in het openbaar dragen van wapens zonder wettelijke toestemming.

Om gaf zich over aan de politie van Thalang. Na het schietincident vluchtte hij naar Phuket en verbleef sinds woensdag (22 november) bij zijn vader op een woonwijk in Pa Klok, Thalang.nd).

Om vertelde zijn vader dat hij gewoon achterop de motor zat, maar dat hij niet betrokken was bij het vermoorden van iemand en beweerde dat hij geen idee had wat er ging gebeuren en slechts een passagier was. Zijn vader nam hem mee om zich over te geven aan de Thaise politie nadat hij hoorde van de betrokkenheid van zijn zoon. Om zal worden teruggestuurd naar de Dusit-politie voor verdere juridische stappen.

De Thaise politie geloofde op basis van het arrestatiebevel dat ze hadden uitgevaardigd de bewering van de verdachte niet dat hij slechts een onschuldige passagier was op de motor van een van de andere schutters. Op het moment van schrijven had de verdachte nog geen officieel pleidooi gevoerd en was het onduidelijk of hij een advocaat had.

 

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.