Amerikaanse toerist in Phuket sterft na snorkelen in Phang Nga

Phuket -

Een Amerikaanse toerist in Phuket is dood verklaard na het snorkelen op een eiland in Phang Nga.

Dat vertelde de Phuket Marine Police woensdag (22 november) aan de Phuket Expressnd), kregen ze van een tourbootoperator bericht dat een Amerikaanse man met zijn dochter een speedboottocht had gemaakt om te snorkelen op het Khai-eiland (Egg Island) in het Koh Yao-district bij Phuket.

Hij verdronk bijna voordat hij door barmhartige Samaritanen op de speedboot uit het water werd gered. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis in Phuket gebracht terwijl hij reanimatie kreeg, maar tragisch genoeg werd hij later op de eerste hulp van een ziekenhuis dood verklaard. Een onbekende gids vertelde de politie dat de man ook persoonlijke gezondheidsproblemen had die het reanimatieproces bemoeilijkten.

De man arriveerde op 18 november in Phuketth, 2023 vanuit Hong Kong. Zijn naam werd geheim gehouden omdat de autoriteiten nog steeds contact moesten opnemen met enkele familieleden van het slachtoffer om hen over de tragische gebeurtenis te informeren.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.