Villa's in Rawai overvallen omdat ze naar verluidt betrokken waren bij een grote illegale online gokwebsite

Rawai-

De DSI deed een inval in twee luxe villa's in Rawai nadat werd ontdekt dat een verdachte betrokken was bij een grote illegale online gokwebsite.

Het Department of Special Investigations (DSI), gevestigd in Bangkok, meldde dit woensdag (22 november).nd) dat ze in de late namiddag een inval deden in twee luxe villa's aan een weg langs het Naiharn-strand – Saen-baai in Rawai, district Mueang Phuket, met een oppervlakte van meer dan twee miljard baht.

Ambtenaren troffen in het huis alleen huishoudsters en stafpersoneel aan. De inval volgde op een huiszoekingsbevel aangevraagd door de DSI, uitgevaardigd door het provinciale gerechtshof van Phuket.

De villa's zijn gerelateerd aan een verdachte die alleen wordt geïdentificeerd als de heer Pakpoom of Dee Dee, 29. Hij zou betrokken zijn bij de website en zou de topman van de website zijn.

De website in kwestie behoort tot de top drie van grote illegale online gokwebsites in Thailand en is verbonden met vele andere illegale online gokwebsites en -netwerken, waarvan sommige zijn gesloten, zeggen de Thaise autoriteiten.

De heer Pakpoom werd op 4 november gearresteerd op de internationale luchthaven Suvarnabhumith van deze maand. Hij wordt beschuldigd van het aanbieden van illegale online gokdiensten en het witwassen van geld. Op het moment van schrijven heeft hij alle beschuldigingen ontkend.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.