Premier weerlegt betrokkenheid van parlementslid bij politiebenoemingen

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft het proces van de benoeming van een nieuwe politiecommissaris verduidelijkt en benadrukt dat geen enkele parlementslid om dergelijke benoemingen heeft verzocht, noch dat hij enige macht bezit om zich in deze zaken te mengen.

Tijdens een bijeenkomst met leden van de Pheu Thai-partij ging Srettha in op een veel voorkomende misinterpretatie met betrekking tot de benoeming van de superintendent. Hij benadrukte dat het onderwerp van de bijeenkomst voornamelijk over drugsgerelateerde kwesties ging, en niet over politiebenoemingen, die onder de bevoegdheid van de Koninklijke Thaise Politie vallen en gebaseerd zijn op prestatiebeoordelingen.

Srettha verwees ook naar zijn eerdere opmerkingen over bepaalde officieren die “teleurgesteld of tevreden” waren met hun benoemingen, waarbij hij uitlegde dat dit verband hield met prestatieproblemen en dat zijn rol beperkt was tot het uiten van zorgen over drugsproblemen op bepaalde gebieden.

De premier bevestigde dat alle parlementsleden zich volledig bewust zijn van hun verantwoordelijkheden en geen begeleiding nodig hebben bij het lobbyen voor politiefuncties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.