18-jarige man gearresteerd na het stelen van beelden uit heiligdommen in Chalong

Chalong-

Een 18-jarige man werd gearresteerd nadat hij tien religieuze beelden had gestolen uit Chinese heiligdommen in Chalong.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat vertegenwoordigers van twee Chinese heiligdommen in Chalong eerder deze week politierapporten bij hen hadden ingediend. Ze dienden de aangifte samen met camerabeelden in bij de politie. Volgens de camerabeelden heeft een mannelijke tiener negen Chinese religieuze beelden en een Boeddhabeeld gestolen uit twee Chinese heiligdommen. Hij droeg een schooluniform waar hij een jasje overheen deed.

De politie arresteerde later de 18-jarige mannelijke verdachte in Kathu. De tiener vertelde de politie dat hij de beelden had verpand aan pandjeshuizen en dat hij het geld nodig had om zijn schulden uit het verleden af ​​te betalen. Alle tien religieuze beelden werden later teruggegeven aan de twee Chinese heiligdommen.

Het is onduidelijk of de tiener zal worden aangeklaagd, omdat zijn vader al heeft gesproken en zijn excuses heeft aangeboden aan vertegenwoordigers van beide Chinese heiligdommen.

De naam van de verdachte werd niet vrijgegeven aan de pers.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.