UPDATE: Tweede zeeschildpad getroffen door olie in de Phuketzee

Phuket -

Een tweede zeeschildpad werd getroffen door olie in de zee in Phuket. Ecologen zeiden dat de olie een grote impact heeft gehad op de mariene hulpbronnen.

Onze eerdere verhalen:

Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Het Phuket Marine Office diende een rapport in voor juridische stappen tegen een boot die olie in zee had geloosd.

Nu voor de update:

Expert op het gebied van het zeeleven Dr. Thon Thamrongnawasawat zei dat een tweede zeeschildpad bedekt met olievlekken werd gevonden op het eiland Racha Yai in Mueang Phuket. De schildpad werd gered en schoongemaakt voordat hij voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Endangered Marine Animals Rescue Center werd gebracht. De olievlek heeft nu een zware impact op het ecosysteem van de zee en de koraalriffen. Dit probleem is urgent en moet snel worden opgelost.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.