UPDATE: Man beschuldigd van poging tot moord tijdens schietpartij in Bangla

Patong-

Een verdachte is beschuldigd van poging tot moord na een schietpartij nabij Bang La Road, Patong, waarbij drie mensen gewond raakten.

Ons vorige verhaal:

Op de plaats van het incident in het Kathu-district troffen de autoriteiten drie slachtoffers aan, allemaal Thaise mannen, die schotwonden aan hun ledematen hadden opgelopen.

Nu voor de update:

Eerder deze week werd op het politiebureau van Phuket City een persconferentie gehouden onder leiding van de nieuwe provinciale commandant van Phuket, generaal-majoor Sinlernt Sukhum. De verdachte werd door de politie alleen geïdentificeerd als de heer Boy (alias), 37. Van hem werd een .38 kaliber Smith & Wesson Special revolver in beslag genomen.

Generaal-majoor Sinlernt vertelde de Thaise media dat de verdachte wordt beschuldigd van poging tot moord, het zonder toestemming in het openbaar dragen van een wapen en het schieten in het openbaar.

De verdachte werkte vroeger op een uitgaansgelegenheid aan de Bangla Road, zei generaal-majoor Sinlernt. De verdachte is een jaar gestopt met werken voordat hij onlangs weer op dezelfde plek is gaan werken. De politie heeft camerabeelden in de buurt van het incident gecontroleerd op bewijsmateriaal.

Uit camerabeelden bleek dat negen mannen om onbekende redenen op Bangla Road op de verdachte af renden. Boy, de verdachte, rende weg van Bangla Road naar het nabijgelegen Soi Laos voordat hij een pistool gebruikte om op hen te schieten. Alle negen mannen werden ook beschuldigd van geestelijk en lichamelijk letsel.

Bij het incident vielen vier gewonden: drie mannen en een vrouw. De drie mannen werden door de politie alleen geïdentificeerd als de heer Teerasak, de heer Somnuek en de heer Phonsak. Alle drie de mannen hadden lichte verwondingen opgelopen door schotwonden en zeiden tegen de politie dat ze vijanden van de verdachte waren. De gewonde vrouw is mevrouw Thidarat, die tijdens het incident slechts een ongelukkige omstander was en een niet-fatale schotwond opliep.

De exacte kwestie tussen de mannen en de verdachte die ertoe leidde dat ze ruzie kregen en vijanden werden, wat leidde tot de schietpartij, werd niet onthuld door generaal-majoor Sinlernt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.