Het Thaise kabinet keurt de wet op de gelijkheid van het huwelijk goed

nationaal —

Het Thaise kabinet heeft de Marriage Equality Bill groen licht gegeven om de weg vrij te maken voor de legalisering van het homohuwelijk.

Het wetsontwerp, dat op 21 november werd goedgekeurd, zal, indien het wordt goedgekeurd, Thailand positioneren als het derde land in Zuidoost-Azië dat homohuwelijken erkent, na Taiwan en Nepal.

Het wetsvoorstel wordt verdedigd door de Move Forward-partij en heeft vorig jaar met succes de eerste parlementaire leeshindernis genomen. De voortgang ervan werd echter tijdelijk stopgezet toen het vorige parlement werd ontbonden voorafgaand aan de algemene verkiezingen van mei 2023.

De Marriage Equality Bill zal naar verwachting formeel worden ingediend tijdens de komende zitting van het Parlement, die op 12 december 2023 zal beginnen.

Premier Srettha Thavisin, een pleitbezorger voor LGBTQ+-rechten, heeft de inzet van zijn regering beloofd om het wetsvoorstel te bevorderen naast twee andere cruciale stukken wetgeving: een wetsvoorstel dat transgenders het recht geeft om hun officiële geslachtskenmerken te wijzigen en een wetsvoorstel om prostitutie decriminaliseren.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/