Zweden opent consulaat in Phuket om de banden te versterken

PERSBERICHT:

PHUKET (NNT) – Zweden heeft zijn diplomatieke banden met Thailand versterkt door een ereconsulaat in de provincie Phuket in te wijden. Dit initiatief is een reactie op de toenemende toestroom van Zweedse toeristen, dit jaar 110,000, en heeft tot doel de betrekkingen op het gebied van handel, investeringen en toerisme te versterken.

De opening, bijgewoond door de vice-gouverneur van Phuket, Amnuay Pinsuwan en de Zweedse ambassadeur in Thailand, Anna Hammargren, betekent een engagement om nauwere banden te bevorderen. Het evenement trok vertegenwoordigers van lokale autoriteiten en toeristenbureaus, wat het strategische belang van de zuidelijke provincie benadrukte, een populaire bestemming voor toeristen over de hele wereld en meer dan 400 Zweden die er langdurig verblijven.

De oprichting van het consulaat wordt beschouwd als een belangrijke stap in het verbeteren van de steun voor de Zweedse gemeenschap in Phuket en het versterken van de bilaterale betrekkingen tussen de twee naties, onderstreept door de maandelijkse bijeenkomsten tussen de Phuket Provincial Administration Organization en honoraire consuls.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.