Thailand zoekt UNESCO-erkenning voor Loy Krathong en Muay Thai

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Thailand gaat het jaarlijkse Loy Krathong-festival en Muay Thai voorstellen voor opname op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Directeur-generaal Kowit Phakamas van de afdeling Culturele Promotie maakte bekend dat de voorbereiding van de gegevens en registratiedocumenten voor deze culturele elementen voor ongeveer 70% is voltooid.

Het voorstel zal naar verwachting in maart volgend jaar door het kabinet worden goedgekeurd. Het overwegingsproces van UNESCO voor dergelijke voorstellen duurt doorgaans echter drie tot vijf jaar. Loy Krathong, een alom gevierd festival in Thailand, vindt plaats op de volle maan van de 3e maanmaand. Het omvat het loslaten van lotusvormige vlotten, bekend als "krathong", op waterlichamen als eerbetoon aan de Boeddha en de watergodin, begeleid door vuurwerk en traditionele dansvoorstellingen.

Voor de inzending van Loy Krathong heeft de afdeling Culturele Promotie samengewerkt met het Institute of Thai Studies van de Chulalongkorn Universiteit om informatie te verzamelen uit acht belangrijke provincies. De inzending voor UNESCO omvat foto's en video's van de vieringen van dit jaar, gepland voor 27-28 november.

De volgende stappen van de afdeling omvatten de selectie van foto's en video's, het organiseren van academische gegevens en de vertaling in de door UNESCO vereiste talen. Thailand heeft momenteel vier andere culturele elementen die door UNESCO worden overwogen, waaronder de traditionele Khon-maskerdans, Thaise massage, volksdansdrama Nora en het Songkran-festival. De bekendmaking van de lijst van immaterieel cultureel erfgoed wordt op 7 december verwacht tijdens een bijeenkomst in Botswana.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.