Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Bangla-opnamen en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 13 november 2023 tot en met zondag 19 november 2023.

  1. Een Britse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een pistool had laten vallen in een uitgaansgelegenheid in Rawai, wat de aandacht van de wetshandhaving trok. Naar verluidt verliet hij Thailand zelfs en kwam terug voordat hij werd gearresteerd.

De politie ontdekte toen dat de Britse man naar verluidt in verband was gebracht met vele misdaden in de omgeving van Phuket. Naar verluidt heeft hij in zijn thuisland ook al eerder gevangen gezeten vanwege vele zaken, zoals de verkoop van illegale drugs en vuurwapens.

2. Een 26-jarige Australische man werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat hij arriveerde en zijn paspoort overhandigde aan agenten met cocaïne erin.

Hij werd naar het politiebureau van Sakoo gebracht, waar hij werd beschuldigd van het importeren van categorie 2-medicijnen in het koninkrijk en het illegaal bezit van categorie 2-medicijnen.

3. Er waren in totaal 141 doden en 18,600 gewonden als gevolg van verkeersongevallen in Phuket van januari tot november van dit jaar, 2023, zeggen Phuket-functionarissen.

Phuket streeft ernaar het aantal verkeersdoden terug te brengen tot minder dan 110 per jaar.

4. Een 28-jarige Marokkaanse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt zonder wettelijke werkvergunning in een cannabiswinkel in Patong werkte.

De politie ging naar de winkel en deed zich voor als klant voordat ze een video opnam van de Marokkaanse man die cannabis aan een van hen verkocht.

5. Bij een schokkend incident dat vandaag vroeg in de ochtend plaatsvond, ging een voormalig barmedewerker tekeer op de parkeerplaats van Soi Lao nabij Bang La Road, Patong, waarbij drie mensen gewond raakten.

De heer Jess, de vermeende schutter, werd ter plaatse door de politie aangehouden en voor verder verhoor naar het politiebureau van Patong gebracht.

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.