Bestuurder gearresteerd na het parkeren van een sedan met valse rode kentekenplaat op het politiebureau op de snelweg Phuket

Phuket -

Een bestuurder werd gearresteerd nadat hij zijn sedan had gestopt om het toilet te gebruiken in een politiebureau op Phuket Highway. Hij bleek een vals rood kenteken te hebben gebruikt.

De Phuket Highway Police vertelde de Phuket Express dat de chauffeur in kwestie afgelopen weekend stopte bij een toilet in het Phuket Highway Office in Thalang. De politie ontdekte dat de sedan verdacht was omdat hij te oud leek om een ​​rood kenteken te gebruiken, gereserveerd voor nieuw aangeschafte voertuigen.

De politie vroeg de bestuurder zijn sedan te controleren. Ze ontdekten dat de sedan al eerder met een wit kenteken was geregistreerd. De chauffeur gaf toe dat hij het rode bord gebruikte om financiële incassobureaus te ontwijken. Hij zei dat hij niet genoeg geld heeft om zijn maandelijkse afbetalingen voor de sedan te betalen en hoopte dat het valse kenteken de financieringsmaatschappij van de hand zou doen.

De chauffeur werd naar het politiebureau van Thalang gebracht, waar hij werd beschuldigd van het gebruik van valse documenten. De Phuket Express merkte op dat de Phuket Highway Police geen verdere details over de bestuurder heeft gegeven, zoals zijn naam of leeftijd.

De Phuket Express merkte op dat elk snelwegpolitiebureau in Thailand gratis diensten biedt voor chauffeurs met gratis toiletten en badkamers. Sommige politiebureaus op de snelweg bieden zelfs gratis basiskamers voor chauffeurs en hun gezinnen om te slapen. Dit wordt gedaan om bestuurders aan te moedigen om niet in slaap te vallen achter het stuur.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.