UPDATE: Apen gevangen nadat drie maanden oude baby ernstig gewond raakte in Phang Nga

Phang Nga-

De gouverneur van Phang Nga gaf opdracht apen te vangen nadat een baby van drie maanden ernstig gewond was geraakt door apenbeten.

Onze eerdere verhalen:

Een baby van drie maanden heeft ernstige verwondingen opgelopen nadat hij werd aangevallen door een aap in Mueang Phang Nga.

Nu voor de update:

Deze week bezocht de gouverneur van Phang Nga, Supot Rodrueang Na Nongkhai, het huis waar de gewonde baby woont. Hij gaf stafpersoneel de opdracht om enorme dierenkooien rond het huis te plaatsen en in de buurt van het gebied waar de baby werd aangevallen bij Baan Koh Mai Pai in het subdistrict Koh Pan Yee.

In totaal werden vijf apen gevangen. Ze werden teruggebracht naar het Phang Nga Wildlife Breeding Centre voordat ze na sterilisatie werden vrijgelaten in een landelijk bos, weg van de burgers. De provincie is van plan een grootschalige sterilisatiecampagne uit te voeren voordat alle apen uit woonwijken worden geëvacueerd naar voor hen geschiktere plaatsen.

Er zouden geen apen worden geschaad, merkte de gouverneur van Phang Nga op in reactie op enkele zorgen op sociale media dat de apen zouden worden geëuthanaseerd.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.