Drie maanden oude baby ernstig gewond na apenaanval in Phang Nga

Phang Nga-

Een drie maanden oude baby heeft ernstige verwondingen opgelopen nadat hij werd aangevallen door een aap in Mueang Phang Nga.

Mevrouw Jiraphon Galong, 37, een plaatselijke inwoner van Baan Koh Mai Pai, in het subdistrict Koh Pan Yee, vertelde de Phuket Express dat haar drie maanden oude neefje werd opgevangen door familieleden omdat zijn ouders in Phuket werken.

Terwijl de baby in huis melk dronk, viel een makaak de baby aan toen zijn familielid naar het toilet ging. Mevrouw Jiraphon kwam toen het huis binnen en joeg de makaak weg. Ze geloven dat de makaak een melkfles van de baby probeerde af te pakken.

De makaak beet in het hoofd van de baby. De baby werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voordat hij werd overgebracht naar het Vachira-ziekenhuis in Phuket, omdat hij ernstige verwondingen had opgelopen. De baby is nu herstellende van een hoofdoperatie.

De aap ontsnapte na het incident en het was niet meteen duidelijk of de ambtenaren van plan waren de aap te vangen of te identificeren welke aap het kind specifiek had aangevallen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.