141 doden en 18,600 gewonden als gevolg van verkeersongevallen in Phuket dit jaar tot nu toe

Phuket -

Er waren in totaal 141 doden en 18,600 gewonden als gevolg van verkeersongevallen in Phuket van januari tot november van dit jaar, 2023, zeggen Phuket-functionarissen.

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, vertelde de Thaise media dat het aantal verkeersongevallen in Phuket voortdurend toeneemt. Van 2017 – 2022 bedroeg het gemiddelde aantal sterfgevallen 135 per jaar, wat neerkomt op een gemiddelde van 11 sterfgevallen per maand.

Dit jaar, 2023, van januari tot 13 novemberthbedraagt ​​het aantal doden 141 met 18,600 gewonden. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, toen er 115 doden vielen, betekent dit een stijging van 26 sterfgevallen. Het gemiddelde aantal sterfgevallen bedraagt ​​12 per maand in 2023.

Phuket streeft ernaar het aantal verkeersdoden tegen volgend jaar terug te brengen tot minder dan 110 per jaar door zich te concentreren op een strategie van meer handhaving van de verkeersregels, verkeersveiligheidscampagnes en het hard optreden tegen rijden onder invloed, een belangrijke oorzaak van dodelijke slachtoffers en gewonden bij ongevallen alleen in Phuket, maar in heel Thailand.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.