Man gearresteerd na vermoedelijk aanvallen en ernstig verwonden van slachtoffer in Phuket

Phuket -

Een man werd in een hotel gearresteerd nadat hij naar verluidt het hoofd van een slachtoffer had doorgesneden en daarmee ernstige verwondingen had veroorzaakt in Phuket.

Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) vertelde eerder deze week aan de Phuket Express dat ze een verdachte hadden gearresteerd die publiekelijk alleen werd geïdentificeerd als de heer Saharat voor een hotel in Karon, Mueang Phuket. Hij wordt ervan beschuldigd iemand anders te hebben willen vermoorden en zonder toestemming in het openbaar een wapen te hebben gedragen.

De arrestatie volgt na de gebeurtenissen op 19 augustusth van dit jaar toen het slachtoffer, wiens naam vanwege hun veiligheid niet werd vermeld, op een motorfiets reed in een openbaar park in het subdistrict Talad Yai van Mueang Phuket. Saharat en zijn vrienden vonden het slachtoffer met wie ze eerder een conflict hadden gehad. Saharat en twee andere mannen die bij hem waren, gebruikten naar verluidt een mes om het hoofd van het slachtoffer te snijden voordat ze wegrennen. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op.

Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan bij de politie. Vervolgens werd door het provinciale gerechtshof van Phuket een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Saharat. De politie ontdekte ook dat Saharat in een hotel in Karon had gewerkt voordat hij werd gearresteerd.

Op het moment van schrijven bleef Saharat in hechtenis. Het exacte probleem dat hij had met het slachtoffer dat tot het incident leidde, werd niet meteen duidelijk gemaakt aan de pers.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.