De premier van Thailand ontkent ten stelligste dat de Chinese politie mag patrouilleren

Nationaal—

Op 5 november 00 om 13 uur (lokale tijd in San Francisco) ontkende de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, publiekelijk de verklaring van mevrouw Thapanee Kiatphaibool, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), over de Thaise regering die Chinese patrouilleofficieren inzet in toeristische gebieden in Thailand.

“De Thaise politie moet uitsluitend verantwoordelijk zijn voor patrouilletaken. Hoewel de Thaise politiefunctionarissen misdaadinformatie uitwisselen met de Chinese politie, wat naar verwachting meer vertrouwen schenkt aan Chinese toeristen, betekent dit niet dat de Thaise regering de Chinese politie op Thaise straten zou toelaten.

Dit is een kwestie van miscommunicatie”, aldus de Thaise premier.

Lees over de vorige verklaring van mevrouw Thapanee Kiatphaibool, de gouverneur van TAT.
Srettha voegde verder toe dat er geen details waren over de inzet van de Chinese patrouillepolitie in Thailand, maar er werd alleen gemeld dat er criminele informatie over illegale handelingen werd gedeeld door een groep Chinezen met Chinezen in Thailand.
Srettha beweerde krachtig dat hij tijdens de oorlog nooit had gesproken over de inzet van Chinese troepen in Thailand de diplomatieke ontmoeting met de Chinese president. De zaak moet voor alle partijen duidelijk zijn, concludeerde Srettha.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/