Dodelijke schietpartij op leraar in Bangkok leidt tot voorstellen voor een verbod op wapens in het openbaar

nationaal —

De Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul, onthulde dat hij van plan is de wapencontrolewetten aan te scherpen door iedereen, inclusief degenen met een wettelijke vergunning, te verbieden een wapen in het openbaar te dragen, behalve bevoegde overheidsfunctionarissen.

Anutin verwees naar een recente brutaliteit schietincident op klaarlichte dag in Bangkok, wat resulteerde in de tragische dood van een vrouwelijke lerares en ernstige verwondingen bij een leerling. De leraar werd dodelijk getroffen door een verdwaalde kogel, vermoedelijk afgevuurd door een rivaal van de gewonde leerling.

In het licht van dit incident onthulde Anutin dat hij op maandag 13 november al overleg heeft gevoerd met het Ministerie van Provinciaal Bestuur (DOPA) over mogelijke wijzigingen in de Thaise wapenwetten om het openbare wapenbezit te beperken tot alleen bevoegde functionarissen.

Momenteel mogen personen met een wettelijke vergunning wapens in het openbaar dragen uit zelfverdediging.

De minister zinspeelde op een volledig verbod op deze praktijk, onder verwijzing naar het schietincident, en benadrukte dat het land nog strengere vuurwapenwetten nodig heeft.

TPN Media merkt op dat bijna 90 procent van het vuurwapengebruik in Thailand voortkomt uit illegaal bezit en niet uit legaal gebruik, en dat critici hebben verklaard dat het aanscherpen van de wapenwetten niet de kwestie is, maar eerder het controleren van het gebruik van criminelen die toegang hebben tot vuurwapens.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/