Thaise toeristenautoriteiten stellen voor om de visumvrijstelling van 60 dagen voor Europese toeristen te ontgrendelen

nationaal —

Europese reizigers zouden binnenkort mogelijk kunnen genieten van 60 dagen verkenning in Thailand zonder visumvereisten, zoals gerapporteerd door het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport.

Minister Sudawan Wangsuphakijkosol verklaarde op maandag 13 november dat het ministerie van Toerisme overweegt om aan het Thaise kabinet voor te stellen om de visumvrijstellingsperiode voor bezoekers uit 50 Europese landen te verlengen van 30 dagen naar 60 dagen.

Het doel is om de Thaise toeristenindustrie nieuw leven in te blazen, voortbouwend op de momenteel effectieve vrijstelling voor bezoekers uit China en Kazachstan.

Volgens mevrouw Sudawan zal de uitbreiding in de beginfase vooral landen in en rond Europa omvatten, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Scandinavische landen en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS), zoals Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan.

Ze legde uit dat Europese bezoekers ongeveer 20% van de buitenlandse aankomsten in Thailand voor hun rekening nemen, en dat de meerderheid van de bezoekers die veel geld uitgeven uit deze regio afkomstig is. Daarom zal het, als de ontheffing wordt verlengd, deze reizigers aanmoedigen om Thailand nog uitgebreider en voor een langere duur te verkennen, zei ze.

“Het Ministerie van Toerisme en Sport en de Tourism Authority of Thailand (TAT) bespreken de uitbreiding samen”, onthulde mevrouw Sudawan.

Vorig jaar verbleven Europese toeristen gemiddeld 18.55 nachten per persoon en gaven ze gemiddeld 66,000 baht per reis uit. In de beginperiode van 2023 stegen hun uitgaven echter tot ruim 80,000 baht per reis.

De TAT heeft een omzetdoelstelling van 2.5 miljard baht uit buitenlandse bezoekers vastgesteld voor het jaar 2024. Bovendien wordt verwacht dat Thaise binnenlandse toeristen nog eens 1 biljoen baht zullen bijdragen aan de industrie, met als doel volgend jaar een totale toeristische omzet van 3.5 biljoen baht.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.