De Thaise minister van Volksgezondheid schetst maatregelen om gezondheidsproblemen aan te pakken tijdens de verlengde openingstijden van entertainment

Nationaal—

Op 10 november 2023 verklaarde Dr. Cholnan Srikaew, de minister van Volksgezondheid, publiekelijk over een groep getroffen door alcoholische dranken, slachtoffers van rijden onder invloed, die de Thaise regering om tegenmaatregelen vroeg tegen de voorgestelde verlengde openingstijden voor uitgaansgelegenheden.

Als vertegenwoordiger van Volksgezondheid onthulde Dr. Cholnan aan de Thaise nationale media dat het Thaise overheidsbeleid een evenwicht moet vinden tussen economische en gezondheidsaspecten. Ook de levenskwaliteit van de burgers moet worden beschermd.

"Met betrekking tot De entertainmentzones die de diensten uitbreidden tot 4 uur vanaf 15 decemberheeft de Thaise regering voorzorgsmaatregelen getroffen om dit te ondersteunen, volgens de Thaise wettelijke bepalingen. Vooral de bescherming van groepen alcoholconsumenten was gericht op het voorkomen van verkeersongevallen en andere schadelijke handelingen”, aldus Cholnan.

Een voorstel is bijvoorbeeld dat iedereen een alcoholtest moet doen voordat hij naar huis gaat. De test wordt uitgevoerd door de uitgaansgelegenheden en moet aantonen dat het wettelijke limiet voor alcoholpromillage minder dan 50 mg% is, of er moet een taxi worden gebeld voor de klant. . Een ander voorbeeld is dat het de drinkers verboden is om op welke manier dan ook te rijden, en dat de amusementsdiensten hen hagelrijdiensten moeten aanbieden.

TPN merkt op dat dit slechts voorstellen zijn en dat het onduidelijk is hoe deze ten uitvoer zullen worden gelegd.

Cholnan voegde er echter verder aan toe dat er verder onderzoek zal worden gedaan naar de vraag of de eigenaren van de uitgaansgelegenheden de bevoegdheid kunnen hebben om een ​​alcoholtest uit te voeren en zich te onthouden van de verkoop van alcohol aan dronken mensen of niet. onder de huidige wetten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.