Illegale sigarettenwinkel overvallen in Phuket

Phuket -

De politie van het Centraal Recherchebureau (CIB) heeft een inval gedaan in een winkel in Mueang Phuket illegaal sigaretten verkocht.

De CIB-politie vertelde de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend een vrouw hebben gearresteerd die alleen bekend staat als mevrouw Preeda in een winkel in het subdistrict Rassada. Ze wordt beschuldigd van illegaal bezit en verkoop van sigaretten, waarop de overheidsbelasting niet is betaald.

De inval kwam nadat de politie door een anonieme, bezorgde burger op de hoogte was gebracht dat er illegale sigaretten in de winkel werden verkocht. Ze gingen naar de winkel en deden zich voor als kopers en de verkoper verkocht de sigaretten met onbetaalde accijns voor 290 baht, terwijl de kosten van dezelfde sigaretten met accijns 1,650 Baht zouden zijn geweest.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.