Het aantal dodelijke slachtoffers onder Thaise werknemers in Israël stijgt naar 39

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het dodental onder Thaise arbeiders in Israël is op tragische wijze gestegen tot 39, waarbij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 11 november nog eens vijf dodelijke slachtoffers heeft bevestigd. De laatste update volgt op de identificatie van de slachtoffers door de Israëlische autoriteiten, zoals gerapporteerd door de Thaise ambassade in Tel Aviv .

Op 10 november waren er 19 gewonden en 25 Thaise staatsburgers gegijzeld in het conflict. Vier van de gewonde arbeiders worden momenteel behandeld in Israëlische ziekenhuizen. Pannabha Chandraramya, de Thaise ambassadeur in Israël, bezocht samen met een inspecteur van het Sociale Zekerheidsbureau drie van de gewonde werknemers, die naar verluidt goed herstellen.

Als reactie op de crisis heeft het Ministerie van Arbeid schadevergoedingsclaims van Thaise werknemers verwerkt via een fonds voor buitenlandse werknemers. Er zijn ongeveer 6,000 claims ingediend, waarvan de helft al is afgehandeld en de rest naar verwachting binnen een week zal worden afgehandeld. Elke werknemer komt in aanmerking voor een compensatie van 15,000 baht. Er zijn echter enkele vertragingen opgetreden als gevolg van papierwerkproblemen.

Het Ministerie van Arbeid is ook van plan om tijdens de volgende kabinetsvergadering verdere financiële steun voor te stellen, waaronder 50,000 baht voor elke terugkeerder en steun voor de families van de overledenen. Dit geldt ook voor werknemers die zelfstandig naar Thailand zijn teruggekeerd, waarbij velen terugbetaling van de reiskosten eisen.

Voordat het conflict op 7 oktober escaleerde, waren er ongeveer 30,000 Thaise arbeiders in Israël, waarvan er sindsdien ongeveer 8,000 zijn gerepatrieerd. Ruim 20,000 Thaise staatsburgers hebben ervoor gekozen om in Israël te blijven, ondanks het aanhoudende conflict.

De inspanningen om de vrijlating van Thaise gijzelaars veilig te stellen worden voortgezet, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken optimistisch is over hun vervroegde vrijlating, gezien hun locatie in relatief veiliger gebieden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.