De Thaise regering is van plan om landelijk schoon drinkwater uit de kraan te bieden, zegt de minister van Binnenlandse Zaken

Nationaal—

Op 9 november 2023 delegeerde de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier, het beleid voor elektriciteits- en watervoorzieningen aan Thaise overheidsfunctionarissen om de lasten van de Thaise burgers te verlichten.

Zowel Thaise grootstedelijke als regionale functionarissen gaven toestemming dat de betaling van de elektriciteits- of waterrekening met drie maanden kon worden uitgesteld als de elektriciteits- of waterrekening respectievelijk minder dan 3 en 300 baht per maand bedroeg.
Anutin verklaarde publiekelijk dat de Thaise overheid ook zonder extra kosten voor schoon drinkwater uit de kraan zal zorgen. De Thai Metropolitan Waterworks Authority heeft het potentieel om het nieuwe beleid efficiënt te beheren, voegde Anutin eraan toe.
Een fles water kost misschien 10 tot 20 baht, maar het drinken van kraanwater zal de last van miljoenen Thaise burgers met een laag inkomen enorm verlichten, zei de vice-premier.

Het is echter onduidelijk hoe en wanneer de Thaise regering dit beleid landelijk in de praktijk zal brengen en welke stappen nodig zijn om dit plan uit te voeren, merken TPN-media op. Er werd geen tijdlijn gegeven voor wanneer er op nationaal niveau schoon drinkwater uit de kraan zou komen. Schoon leidingwater is in Thailand al jaren een regelmatig terugkerend probleem, zowel op het platteland als in de stad.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.