Phuket verwelkomt Indiase toeristen met een visumvrijstellingsregeling

Phuket-

Phuket verwelkomde het afgelopen weekend de eerste groep toeristen uit India naar Thailand via het nieuwe visumvrijstellingsprogramma.

Ons vorige verhaal:

Premier Srettha Thavisin maakte dinsdag bekend dat Thailand 30 dagen visumvrije toegang zal verlenen aan toeristen uit India en Taiwan, naast de huidige bestaande landen, in een poging het toerisme te stimuleren.

Nu voor de update:

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express dat op vrijdag (10 november)th) op de internationale luchthaven van Phuket verwelkomden ambtenaren en personeel 220 toeristen op een rechtstreekse vlucht van Mumbai naar Phuket en om XNUMX uur nog een rechtstreekse vlucht vanuit Delhi via het gratis visumvrijstellingsprogramma.

Phuket International Airport verwelkomt normaal gesproken dagelijks twee vluchten vanuit India, wat betekent dat er ongeveer 650 passagiers per dag arriveren. Er is momenteel geen directe vlucht van Taiwan naar Phuket. Echter vanaf 1 januaristVanaf 2024 zal er dagelijks een rechtstreekse vlucht zijn die ongeveer 180 passagiers zal vervoeren.

De luchthaven ontvangt in totaal 1,500 internationale passagiers per uur en heeft een capaciteit van maximaal 2,400 passagiers per uur. Phuket Airport kan meer vluchten verwerken met meer beveiligings- en veiligheidspersoneel en -functionarissen.

Gerelateerde artikelen:

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

Phuket verwelkomt toeristen uit China in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Phuket verwelkomt toeristen uit Kazachstan in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.