NBTC keurt fusie van 3BB en AWN goed

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie (NBTC) heeft de fusie van internetprovider 3BB met Advanced Wireless Network (AWN), een dochteronderneming van AIS, goedgekeurd. Het besluit werd genomen toen vier van de vijf commissarissen vóór stemden, terwijl één persoon zich onthield.

Door deze fusie wordt AIS de grootste aanbieder van vast breedbandinternet in Thailand, met een gecombineerd gebruikersbestand van 4.69 miljoen, waarmee de 3.8 miljoen klanten van True Corporation worden ingehaald. AIS en 3BB bedienen individueel 2.38 miljoen en 2.31 miljoen huishoudens, terwijl het staatsbedrijf National Telecom 1.8 miljoen klanten heeft.

Het bestuur van NBTC heeft drie belangrijke voorwaarden gesteld waaraan AWN na de fusie moet voldoen. Ten eerste moet het bedrijf zich strikt houden aan de NBTC-regels met betrekking tot servicekosten, waaronder het handhaven van de prijzen van bestaande pakketten gedurende minimaal vijf jaar en het handhaven van de huidige servicekwaliteit voor bestaande klanten.

In de tweede plaats moet AWN de concurrentie op de markt ondersteunen door ervoor te zorgen dat kleine ondernemers vrij kunnen concurreren en door hun telecomnetwerk te verhuren om de geografische dekking uit te breiden. AWN heeft ook de taak een plan te formuleren om de komende vijf jaar vaste breedband- en vaste draadloze toegang uit te breiden naar niet-servicegebieden, met een minimale investering van 10 miljard baht.

Ten slotte moet AWN gedurende een periode van minimaal vijf jaar ieder half jaar een rapportage over haar bedrijfsvoering aan het NBTC overleggen. Deze voorwaarden zijn bedoeld om eerlijke marktpraktijken en de uitbreiding van breedbandtoegang in heel Thailand te garanderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.