Nationale parken intensiveren de handhaving van het alcoholverbod

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Zeven prominente nationale parken in het Noorden intensiveren de handhaving van een alcoholverbod, omdat de verwachting is dat de bezoekersaantallen tijdens het koude seizoen zullen stijgen. Het verbod, dat sinds 2021 van kracht is, is bedoeld om ervoor te zorgen dat bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van de parken en om de milieuschade te voorkomen die vaak wordt veroorzaakt door dronken bezoekers.

Doi Suthep-Pui, Op Khan, Phu Hin Rong Kla, Doi Inthanon, Chae Son, Phu Soi Dao en Phu Chi Fa behoren tot de parken waar dit harde optreden wordt uitgevoerd. Het StopDrink Network, een NGO die zich inzet om de alcoholconsumptie terug te dringen, steunt deze inspanningen en benadrukt de noodzaak van strenge maatregelen tijdens piekbezoektijden.

Overtreders van het verbod riskeren een boete van maximaal 1,000 baht of een maand gevangenisstraf. Om het bewustzijn te vergroten heeft het Doi Suthep-Pui National Park waarschuwingsborden geplaatst en verspreidt het actief informatie over het verbod op zijn officiële Facebook-pagina. Het parkpersoneel moedigt bezoekers ook aan om deel te nemen aan inspanningen op het gebied van milieubescherming door bij vertrek al het afval van hun campings te verwijderen.

Op Khan National Park, dat één ingang heeft, voert bij binnenkomst standaardcontroles uit op alcoholische dranken. Gezien de verwachte toename van het aantal bezoekers zijn parkfunctionarissen echter van plan willekeurige patrouilles op campings uit te voeren om naleving van het alcoholverbod te garanderen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.