Illegale drugs en e-sigaretten verspreiden zich op grote schaal in Phuket, zeggen relevante functionarissen

Phuket -

Zowel het aantal dealers als de gebruikers van illegale drugs en e-sigaretten is in Phuket toegenomen, zeggen relevante functionarissen.

Op vrijdag 10 november vond een bijeenkomst plaatsth) in het provinciehuis van Phuket onder leiding van de gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat.

Gouverneur Sophon zei dat er in het jaar van oktober 2022 tot september 2023 in totaal 1,792 individuele incidenten waren met inbeslagnames van methamfetaminepillen, wat een stijging was. Voor heroïne waren er 17 gevallen, wat eveneens een stijging was.

Van oktober 2022 tot september 2023 werden in Phuket in totaal 163,621 methamfetaminepillen, 13.04 kilogram crystal methamfetamine, 0.06 kilogram heroïne, 23 ecstasypillen en 7.44 kilogram cocaïne in beslag genomen.

E-sigaretten zijn wijdverspreid in onderwijsinstellingen. Tieners hebben ook geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten om in Kratom-sap te doen. Zowel het aantal drugsgebruikers als de dealers is in aantal toegenomen en ambtenaren blijven hard optreden tegen illegale drugs.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.