Regering haast zich om Thais te evacueren uit conflictgebied Myanmar

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het ministerie van Buitenlandse Zaken intensiveert de inspanningen om Thaise staatsburgers te evacueren, als reactie op het escalerende conflict in de Laukkaing-regio in Myanmar. Onlangs werd een bijeenkomst belegd om de hulpmaatregelen voor de 293 personen die zich momenteel in Myanmar bevinden, te coördineren.

Van de gestrande mensen zijn er volgens het ministerie 164 onder de hoede van de autoriteiten van Myanmar, 18 werken in uitgaansgelegenheden en 32 zijn vrijgelaten door hun werkgevers en wachten op evacuatie. De uitdagingen blijven echter bestaan, aangezien 53 Thais nog steeds niet worden vrijgelaten door hun werkgevers, en 26 onbereikbaar zijn.

41 Thais die onlangs in Laukkaing zijn vrijgelaten, staan ​​nu onder de bescherming van het United Wa State Army. De Thaise ambassade in Yangon werkt nu aan het veiligstellen van hun veilige terugkeer en onderzoekt veilige evacuatieroutes.

De urgentie van de situatie escaleerde na een bomexplosie nabij het toevluchtsoord van deze burgers. Ondanks inspanningen heeft de ambassade geen toegang gekregen tot het gebied vanwege veiligheidsproblemen van de autoriteiten van Myanmar. De ambassade voert momenteel nationaliteitsverificatie uit via videogesprekken om de afgifte van reisdocumenten te vergemakkelijken voor degenen die in afwachting zijn van repatriëring.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.