Thailand klaar voor visumvrij beleid voor Indiase en Taiwanese toeristen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Thailand verwelkomt toeristen uit India en Taiwan met open armen onder het onlangs ingevoerde visumvrije beleid van zes maanden. Vanaf nu tot 10 mei volgend jaar kunnen Indiase en Taiwanese reizigers maximaal 30 dagen in het land verblijven. Deze stap heeft tot doel het toerisme en de economische groei te stimuleren.

Regeringswoordvoerder Chai Watcharong zei dat het visumvrije beleid bedoeld is om reizen voor Indiase en Taiwanese toeristen te vergemakkelijken en samenvalt met hun piekseizoenen voor toerisme. Het is ook gericht op het stimuleren van de toeristische sector en het stimuleren van de Thaise economie tijdens het fiscale jaar 2023-2024.

Daarnaast heeft het ministerie van Transport een Single Command Center opgericht om de inspanningen te coördineren van alle instanties die betrokken zijn bij het verlenen van diensten aan toeristen bij elke stap van de luchthavenervaring. Het centrum streeft naar efficiënte, snelle en veilige dienstverlening, met camerabeelden om de dienstverlening te monitoren en te verbeteren. Relevante instanties hebben de opdracht gekregen om samen te werken om het gemak voor toeristen uit beide bestemmingen tijdens de visumvrije beleidsperiode te vergemakkelijken.

In eerste instantie heeft het ministerie van Transport de gerelateerde instanties opgedragen om klaar te zijn voor de aankomst van passagiers uit beide landen door zich op verschillende luchthavens voor te bereiden op hun reisbehoeften. Verder zijn er voorbereidingen getroffen voor hun reizen binnen Bangkok, interprovinciale reizen per trein en bus, evenals reizen binnen provincies, inclusief veiligheidsvoorbereidingen voor het waterwegtoerisme.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.