De Thaise regering versnelt de inspanningen op het gebied van vuurwapencontrole

BANGKOK (NNT) – In een recente verklaring heeft de minister van Binnenlandse Zaken de voortgang geschetst bij het versterken van de vuurwapencontrole. Hij benadrukte het juridische kader en de samenwerking op het gebied van de rechtshandhaving bij het handhaven van de openbare veiligheid en het beperken van het wapenbezit van burgers.

Anutin Charnvirakul, vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, besprak de vooruitgang op het gebied van vuurwapenregelgeving en verklaarde dat zijn ministerie zijn taken vervult door het registreren en afgeven van vergunningen voor vuurwapenbezit en -dragen.

Hij sprak zijn dank uit jegens de politie voor hun medewerking en erkende dat het werk van het ministerie zonder hun hulp een uitdaging zou zijn. De minister van Binnenlandse Zaken benadrukte de rol van het administratief bestuur, terwijl wetshandhaving in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de politie is.

Anutin verklaarde dat burgers in Thailand legaal meer dan 10 miljoen vuurwapens bezitten, wat de vraag doet rijzen waarom zoveel Thais wapens bezitten. Hij stond erop het publiek te verzekeren dat de wetten en de staat er zijn om hen te beschermen, en niet het wijdverbreide dragen van wapens voor zelfverdediging. Hij benadrukte dat het gemak waarmee vuurwapens kunnen worden verkregen, bijdraagt ​​aan het probleem en dat dit niet aanvaardbaar is.

Vicepremier Anutin merkte ook op dat het ministerie van Binnenlandse Zaken sinds zijn benoeming ervoor moet zorgen dat vuurwapens niet als een optie voor burgers worden gezien, en dat hij zich inzet voor het afdwingen van strikte controle op wapenbezit. Hij drong er bij alle overheidsinstanties op aan om serieuze en strenge maatregelen te nemen om de wetten effectief toe te passen om dit probleem aan te pakken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.