UPDATE: ontsnapte gevangene leeft nog na gevecht met de politie op Southern Mountain in Trang

Trang-

Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat leeft nog steeds na een langdurig vuurgevecht met de Thaise politie op een bergketen in Trang.

Onze eerdere verhalen:

De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat. Het Department of Corrections biedt 100,000 baht aan iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van de ontsnapte gevangene. De provinciale gevangeniscommandant van Nakhon Si Thammarat en drie agenten in de gevangenis zijn overgebracht naar het Department of Corrections, terwijl het onderzoek wordt voortgezet naar hoe de gevangene uit het ziekenhuis is ontsnapt en of hij hulp heeft gehad.

Het Thaise Ministerie van Correcties heeft het bedrag van de beloning verhoogd van 100,000 baht naar 1,000,000 baht voor iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van een prominente ontsnapte gevangene in Zuid-Thailand.

Een mannelijke verdachte die een prominente gevangene in Nakhon Si Thammarat hielp een ziekenhuis te ontvluchten en de politie te ontwijken, werd gearresteerd terwijl de gevangene zelf nog op de vlucht was.

Nu voor de update:

Generaal-majoor Thana Choowong, plaatsvervangend politiecommissaris van de Thaise politie, vertelde TPN media dat op woensdag (8 november)th) De politie van Regio 8 en Regio 9 in het zuiden van Thailand vocht met de heer Chaowalit Thongduang, 37, ook bekend als 'Sia Pang Na Nod' in het Ban Tad-gebergte.

De scène speelt zich af op ongeveer vier kilometer van het dorp Baan Tra in het district Pa Lian. De politie vond een schuilplaats waar Sia Pang woonde, maar een hond in het asiel blafte toen ze naderden na een tip van een bezorgde burger. Sia Pang zag de politie en opende het vuur met zijn eigen wapens. Hij wist te ontsnappen nadat meer dan 600 kogels waren afgevuurd op het gebied waar hij werd gezien.

De Thaise politie heeft het lichaam van Sia Pang niet gevonden en denkt dat hij nog leeft, maar mogelijk gewond is. Thaise speciale troepen van de Hanuman-eenheid zouden vanavond arriveren om op jacht te gaan naar Sia Pang.

Het gebied waar Sia Pang zich schuilhield en vluchtte is extreem ruig terrein met veel schuilplaatsen en weinig mensen, constateren TPN-media.

Dit is een ontwikkelingsverhaal.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.