Phuket organiseert in 2024 de UNESCO Creative Cities of Gastronomie-conferentie

PERSBERICHT:

De Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie van de Verenigde Naties (UNESCO) heeft aangekondigd dat de provincie Phuket is geselecteerd als gastheer voor de UNESCO Creative Cities of Gastronomy Annual Conference in 2024.

Deze selectie is het resultaat van het bod van Phuket om op 16 oktober 2023 gastheer te zijn, via een online aanmelding, samen met 49 aangesloten steden uit 30 landen.

De conferentie zal worden gehouden onder het door Phuket voorgestelde thema: “Van gewoon naar buitengewoon: het creatieve potentieel van de lokale keuken ontsluiten voor duurzame voedselpraktijken”, waarbij het gastronomische erfgoed van Phuket wordt getoond en duurzame ontwikkeling wordt bevorderd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.