Doejong gered van touw in Trang – VIDEO

Trang-

Een doejong werd gered nadat hij vast kwam te zitten in een touw op een eiland in het Gan Tang-district.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze deze week door personeel van het Mu Ko Libong Non-Hunting Area in het subdistrict Ko Libong op de hoogte waren gebracht dat ze een doejong hadden gezien die nog levend vastzat in een touw. .

Ze kwamen op het eiland aan om de doejong te zoeken en vonden hem uiteindelijk. Een touw zat verstrikt rond zijn staart en veroorzaakte enkele wonden. Het was een vrouwelijke doejong van ongeveer twee meter lang en het touw was veilig uit de doejong verwijderd. Ze was nog steeds gezond en de wonden zullen vanzelf genezen. Ze hebben plannen om de doejong terug in zee te laten vallen.

De Phuket Express merkte op dat de doejong een 'gereserveerde' mariene soort is in Thailand. De provincie Trang herbergt veel doejongs omdat er veel zeegras is.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.