Vrouw gearresteerd in Phuket wegens het naar verluidt openen van bankrekeningen voor oplichters

Phuket -

In Chalong werd een vrouw gearresteerd nadat ze naar verluidt bankrekeningen had geopend voor callcenteroplichters wier slachtoffers meer dan een miljoen baht verloren.

Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) vertelde aan de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend in een huis in Chalong een vrouw hebben gearresteerd die alleen bekend staat als mevrouw Wiparat. Ze wordt ervan beschuldigd bankrekeningen te hebben geopend die anderen kunnen gebruiken voor online criminele activiteiten, fraude en het importeren van valse informatie in computersystemen, waardoor andere schade wordt aangericht. Ze werd naar het politiebureau Nong Khaem in Bangkok gebracht.

De arrestatie kwam nadat veel slachtoffers aangifte hadden gedaan bij agenten. Callcenter-oplichters zouden willekeurige slachtoffers hebben gebeld en beweerden dat zij van de politie waren. Ze beweerden dat ze verdachten hadden gearresteerd wegens illegale drugs en het witwassen van geld en dat ze beslag hadden gelegd op bankrekeningen waarvan ze dachten dat die van de slachtoffers waren.

De fraudeurs vroegen de slachtoffers om ze toe te voegen via de LINE-applicatie. Vervolgens belden ze met videogesprekken met slachtoffers die zichzelf presenteerden in politie-uniformen. Ze vroegen de slachtoffers om geld over te maken naar de bankrekening van mevrouw Wiparat om hun bankrekeningen te verifiëren en dat ze niet in verband stonden met de vermeende drugsverdachten.

In totaal was er ruim een ​​miljoen baht aan schade.

De oplichters waren duidelijk geen politieagenten en waren ook niet met hen verbonden, voegde CIB-agenten eraan toe.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.