De Thaise regering komt op de terugweg en zegt dat entertainmentlocaties tijdens langere openingstijden alcohol mogen schenken

Nationaal—

Op 7 november 2023 verduidelijkte de vice-premier, de heer Anutin Charnvirakul, aan de Thaise nationale media over de uitbreiding van de openingstijden van uitgaanswijken naar 4 uur in vier pilotprovincies.

Momenteel is het ministerie van Binnenlandse Zaken bezig met het beoordelen en beluisteren van verschillende meningen en klachten van de lokale bevolking en eigenaren van uitgaansgelegenheden voordat deze aan het kabinet worden voorgelegd., zei Anutin.

Anutin verontschuldigde zich voor misleidende informatie van de vorige verklaring dat de verlengde openingstijden geen betrekking hebben op de verkoop van alcohol tot 4 uur wat onjuist is. Hij bedoelde dienstverlenende bedrijven te noemen die vergelijkbaar zijn met uitgaansgelegenheden die tot middernacht alcoholische dranken kunnen leveren, zoals restaurants die laat op de avond geopend zijn, karaoke en soortgelijke bedrijven. Gekwalificeerde uitgaansgelegenheden in goedgekeurde, legale uitgaanszones mogen tot 4 uur alcoholische dranken schenken.

Bovendien kunnen entertainmentdiensten in hotels in vier pilotprovincies, namelijk Chonburi, Bangkok, Chiang Mai en Phuket, volledige diensten bieden tot 4 uur.

Anutin verklaarde publiekelijk dat verdere details over de verlengde openingstijden en gerelateerde informatie later zouden worden gegeven door de directeur-generaal van het Departement Provinciaal Bestuur. Het beleid van de Thaise premier zal echter nog steeds van kracht zijn op 15 december 2023.

Ondertussen De burgemeester van Pattaya heeft bevestigd dat de momenteel legale entertainmentzones vanaf 4 december zullen deelnemen aan het 15AM-programma. Voorstellen om de zones uit te breiden naar Jomtien, Naklua en Easy Pattaya zullen echter tot volgend jaar moeten wachten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/