Lokale bewonershulp bij arrestatie van man met 36,000 methamfetaminepillen in Phuket

Phuket -

Een lokale bewoner assisteerde bij de arrestatie van een man met 36,659 methamfetaminepillen in Rassada, Mueang Phuket.

Dat heeft de provinciale politie van Phuket maandag (6 november) tegen de Phuket Express gezegdth) arresteerden zij en de politie van Phuket de heer Chanapon 'Suea' Bamroongwong, 36, uit Rassada. Van hem werden 36,569 methamfetaminepillen, een motorfiets en een mobiele telefoon in beslag genomen. Hij werd gearresteerd op Soi Patchanee in Rassada.

De arrestatie kwam nadat de politie van Phuket door lokale bewoners was geïnformeerd dat er een man was die verdacht op een motorfiets reed in de buurt van hun huis, dat omgeven is door bos. Ze waren bang dat de man iets zou proberen te stelen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij alleen de motor aan. Voor de woning werd een tas gevonden.

Binnen vond de politie methamfetaminepillen. Buurtbewoners vertelden de politie dat de man wegliep en de tas achterliet. Suea werd in de buurt verstopt aangetroffen. Hij gaf tegenover de politie toe dat hij de methamfetaminepillen in de tas had laten zitten. Hij zei dat hij de drugs van een onbekende man had gekocht. Hij verstopte de drugs vroeger in een bos in Kathu, maar besloot later de drugs hier te verstoppen.

Suea werd naar het politiebureau van Phuket City gebracht om te worden aangeklaagd voor illegaal bezit van categorie 1-medicijnen met de bedoeling deze te verkopen.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.