Home Editor's Corner Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: taxichauffeurs in Patong protesteren en...

Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: protest van taxichauffeurs in Patong en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 30 oktober 2023 tot en met zondag 5 november 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Zes Indiase mannen die immigratieambtenaren van Phuket aanvielen, zijn geïdentificeerd.

De immigratiedienst van Phuket heeft juridische stappen ondernomen tegen meerdere buitenlanders en hun toestemming om in Thailand te verblijven ingetrokken en hen op de zwarte lijst gezet (levenslange toegang tot het land).

Een prominente commandant van de Royal Thai Immigration heeft opdracht gegeven tot hardhandig optreden tegen de 'buitenlandse maffia' in Phuket nadat zes buitenlanders, waaronder Indiase en Russische staatsburgers, immigratieambtenaren hadden aangevallen.

Buitenlanders die de Thaise wetten niet respecteren, moeten worden gedeporteerd, vooral als ze agressief zijn en een bedreiging vormen voor het land. Alle buitenlandse criminelen zouden uit Phuket en Thailand worden verwijderd.

2. Taxichauffeurs in Patong dienden een brief in bij de burgemeester van Patong nadat ze hoorden van plannen om een ​​openbaarvervoerproject van 40 Baht rond Patong mogelijk te maken.

De chauffeurs zijn van mening dat een ander openbaar vervoersysteem te veel wordt en niet nodig is voor het aantal toeristen in Patong.

3. De politie heeft in Phuket ruim 49,000 methamfetaminepillen in beslag genomen.

Alle drie de verdachten zijn naar het politiebureau van Phuket City gebracht en worden beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs met de bedoeling deze te verkopen.

4. Een vrouw in Phuket won via digitale loten de eerste prijs in de Thaise loterij en ontving een prijs van 24 miljoen Baht.

Thaise nationale loten worden zowel in loterijwinkels als als digitale loten door het Government Lottery Office (GLO) online verkocht via de 'Pao Tang'-applicatie.

5. Phuket Immigration inspecteerde een tourcabine in Kata nadat ze door bezorgde burgers op de hoogte waren gebracht dat een Rus naar verluidt illegaal reispakketten verkocht.

Ze ontdekten dat de tourcabine wordt beheerd door het bedrijf Ivan Durian Tour met een legale tourlicentie.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.
×