20,000 Thais nog steeds in Israël vanwege financiële verplichtingen

PERSBERICHT:

Ondanks het aanhoudende conflict in Israël hebben functionarissen gemeld dat er nog steeds ongeveer 20,000 Thaise staatsburgers in het land verblijven, grotendeels als gevolg van economische verplichtingen.

De Thaise ambassade in Tel Aviv zei dat zij blijft opereren en diegenen helpt die willen terugkeren naar Thailand. Deze update volgt op de terugkeer van negen Thaise functionarissen van buitenlandse zaken die assisteerden bij evacuatie-inspanningen.

Premier Srettha Thavisin zei tijdens een recent interview dat uit de ontvangen foto's blijkt dat de door Hamas ontvoerde Thaise individuen nog in leven zijn, wat enige geruststelling biedt te midden van een gespannen situatie. Hij voegde eraan toe dat de lopende onderhandelingen wijzen op de mogelijkheid van een vrijlating als er een tijdelijk staakt-het-vuren komt.

Het recente conflict heeft een aanzienlijke impact gehad op de Thaise gemeenschap in Israël, met berichten over ontvoeringen, verwondingen en dodelijke slachtoffers. In totaal heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken 24 ontvoeringen en 34 doden gemeld, terwijl ruim 7,000 mensen zijn gerepatrieerd.

Minister van Arbeid Phiphat Ratchakitprakarn ging dieper in op de financiële situatie waarmee Thaise werknemers in Israël worden geconfronteerd, en legde uit dat velen blijven om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, uit angst voor het onvermogen om elders vergelijkbaar werk te vinden. Hij merkte op dat de situatie complex blijft omdat de Thaise regering hun onderdanen blijft monitoren en ondersteunen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.