Er wordt deze week zware regen voorspeld in Boven- en Zuid-Thailand

nationaal —

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft een waarschuwing afgegeven voor de bovenste en zuidelijke regio's van het land en voorspelt deze week een nieuwe ronde van zware regenval en een temperatuurdaling.

In het bovenste deel van Thailand wordt verwacht dat koude luchtmassa's uit China de regio tussen 4 en 10 november 2023 zullen bedekken, wat zal leiden tot onweersbuien, gevolgd door een lichte temperatuurdaling en mist in de ochtend. Het publiek wordt geadviseerd voorzichtig te zijn bij het reizen door mistige gebieden.

Ondertussen wordt verwacht dat de zuidelijke regio te maken zal krijgen met een toename van de regenval, met in sommige gebieden zware regenval. Deze zware regenval kan leiden tot plotselinge overstromingen en plotselinge overstromingen, vooral in heuvelachtige gebieden, in de buurt van waterwegen en laaggelegen gebieden.

Ook in de Golf van Thailand en de Andaman Zee worden golven van 1-2 meter hoog verwacht. Bewoners worden dringend verzocht de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en voorzichtig te zijn tijdens het reizen.

In Bangkok en de omliggende gebieden zal er van 4 tot 6 november enige ochtendmist zijn met onweersbuien die 10-30% van het gebied bedekken. De onweersbuien zullen dan van 20 tot 40 november ongeveer 7-10% van het grootstedelijk gebied bedekken.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.