Thaise vice-premier waarschuwt entertainmentlocaties dat verlengde openingstijden geen dekking bieden voor de verkoop van alcohol

Nationaal—

Op 2 november 30 om 4 uur verklaarde de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier, tegenover de Thaise nationale media over een recente aankondiging over nachtelijke diensturen tot 2023 uur in uitgaanswijken tijdens de Kathina-ceremonie (boeddhistisch festival) in Surin.

De Thaise regering zal in eerste instantie toestaan ​​dat bars en nachtclubs in vier provincies, waaronder Chonburi, Phuket, Chiang Mai en Bangkok, tot 4 uur open blijven, zoals aangekondigd door premier Srettha Thavisin op vrijdag 3 november.

Anutin sprak eerst zijn dank uit voor zijn uitnodiging voor de ceremonie die het toerisme moet stimuleren en de economie van de lokale bevolking moet stimuleren.

Anutin voegde er vervolgens aan toe dat de nieuwe regering een nieuwe kans ziet op herstel van de Covid-19-pandemie die de toeristenindustrie in Thailand heeft gedecimeerd. De economie en het toerisme in Thailand verbeteren en de Thaise regering is bereid de economische sectoren te stimuleren en de toeristische sector te ondersteunen.

“Elke particuliere sector moet de wetten volgen, vooral de uitbreiding van de openingsdienst van uitgaanswijken tot 4 uur, maar dat betekent niet dat er drank wordt verkocht buiten de voorgeschreven wettelijke uren: 2 uur. De klanten kunnen zich echter nog steeds binnen de locaties bevinden, wat goed is voor andere producten en diensten dan alcohol. Bovendien mogen er geen illegale drugs zijn, geen vuurwapens, en mogen er geen diensten worden verleend aan minderjarigen onder de twintig jaar”, aldus Anutin.

De opmerkingen hebben onmiddellijk kritiek opgeleverd van bedrijfseigenaren die vragen stelden zoals: wat voor zin heeft het om de openingstijden te verlengen, maar de verkoop van hun belangrijkste producten te verbieden, en analogieën te geven op sociale media, zoals het kunnen openen van een restaurant, maar geen eten verkopen of open een bioscoop zonder films.

De opmerkingen hebben ook kritiek opgeleverd van verenigingen van toeristen- en uitgaansgelegenheden, die stellen dat het verlengen van de openingstijden, maar het vertellen aan toeristen en klanten dat ze geen alcohol kunnen kopen, simpelweg niet gaat werken en dat de uitbreiding consistent moet zijn en alle producten en diensten moet omvatten die in de VS worden verkocht. Laan.

Het valt nog te bezien of het huidige standpunt van Anutin stand zal houden als de uren worden verlengd, naar verwachting medio december.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.