Een incident met een pot op het fornuis wordt een close call voor de brandweer van Chalong

Chalong/Nieuwsoverzicht:

Een plaatselijke bewoner liet onlangs een pot op het fornuis staan, waardoor er wat rook uit een huis kwam, waardoor de bewoners in Chalong werden gealarmeerd.

Brandweerlieden van de gemeente Chalong werden eind vorige week op de hoogte gebracht van het incident in een huis aan de Luang Por Klueam Road in Chalong.

De brandweer kwam aan de achterkant van de woning en zag dat er rook uit de woning kwam. De achterdeur ging niet op slot en de brandweer kon de keuken binnenkomen.

Voedsel in een pan stond op het fornuis te koken, maar was volledig verbrand. De brandweer zette het fornuis uit en de pot brandde uit, maar de keuken raakte niet beschadigd.

Het was onduidelijk waar de eigenaren van de woning zich bevonden op het moment van de close call, constateert TPN-media. Brandweerlieden grepen dit vrij kleine incident aan als een kans om het publiek eraan te herinneren hoe snel een situatie uit de hand kan lopen en waarschuwden de bewoners dat als ze niet snel hadden gereageerd, dit een veel ergere brand had kunnen worden. Bewoners dienen daarom bij het koken altijd de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en in de buurt van de keuken aanwezig te blijven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.