De Thaise premier zegt dat Phuket inderdaad later sluitingstijden van de balie krijgt

nationaal —

De Thaise regering zal in eerste instantie toestaan ​​dat bars en nachtclubs in vier provincies, waaronder Chonburi, Phuket, Chiang Mai en Bangkok, tot 4 uur open blijven, zoals aangekondigd door premier Srettha Thavisin op vrijdag 3 november.

De onthulling kwam nadat premier Srettha gisteren een ontmoeting had gehad met Anutin Charnvirakul, de minister van Binnenlandse Zaken, samen met de gouverneurs van de vier bovengenoemde provincies om te praten over het verlengen van de nachtelijke diensturen tot 4 uur.

Volgens Srettha kwam de bijeenkomst unaniem tot een besluit om de openingstijden te verlengen in vier pilotprovincies, namelijk Bangkok, Chonburi, Phuket en Chiang Mai, die volgens Srettha belangrijke toeristische bestemmingen zijn.

Door deze uitbreiding kunnen nachtdiensten tot 4 uur rijden, te beginnen op 00 december 15, als economische stimulans. De premier benadrukte echter dat het in eerste instantie zal worden ingevoerd als een ‘tijdelijke maatregel’ om de voor- en nadelen ervan te beoordelen. Een grondige studie zal later worden uitgevoerd voor toekomstige overwegingen, voegde hij eraan toe.

In antwoord op vragen of de uitbreiding de hele provincie of specifieke gebieden zal bestrijken, verduidelijkte Srettha dat deze zich specifiek op bepaalde gebieden zal richten, zoals de legale uitgaanszones. Hij zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken binnenkort op 15 december de aangewezen zones zal bekendmaken die van deze uitbreiding zullen profiteren.

Srettha vervolgde dat de uitbreiding niet specifiek gericht was op het bevorderen van alcoholgebruik, maar bedoeld was om buitenlandse toeristen, die doorgaans pas om 9 of 10 uur uit eten gaan, aan te moedigen meer uit eten te gaan.

Srettha herhaalde de zorgen over de toename van het aantal ongelukken, drugsmisbruik of sociale problemen en verzekerde dat de Koninklijke Thaise Politie bereid is deze uitdagingen aan te pakken. Maatregelen zoals meer CCTV-installaties en locatie-inspecties zullen worden geïmplementeerd.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/