Thaise autoriteiten kondigen tot nu toe meer dan 22 miljoen toeristen aan in 2023 en verwachten een groot hoogseizoen

nationaal

Op 31 oktober 2023 maakten de Afdeling Economie, Toerisme en Sport en het Ministerie van Toerisme en Sport publiekelijk statistieken openbaar over buitenlandse toeristen die Thailand bezochten van 1 januari tot 29 oktober 2023, met meer dan 22,064,968 geregistreerde toeristen.

De top 5 van landen die Thailand bezochten waren respectievelijk Maleisië met 3,619,930 mensen, China met 2,765,906 mensen, Zuid-Korea met 1,313,117 mensen, India met 1,296,032 mensen en Rusland met 1,089,988 mensen.

Alleen al geclassificeerd op datum van 23 tot 29 oktober 2023, hadden binnen een week meer dan 505,672 buitenlandse toeristen Thailand bezocht. Het aantal was hoger dan verwacht vanwege een toenemend aantal vluchten tijdens het hoogseizoen en het begin van de winter in Thailand.

Van 30 oktober tot 5 november 2023 had de Afdeling Economie, Toerisme en Sport verwacht dat het aantal toeristen zou toenemen door inkomende Europese toeristen en dat er voor het winterreisseizoen in Thailand een toenemend aantal vluchten zou plaatsvinden.

Bovendien zouden visumvrijstellingen in sommige landen, zoals Rusland, India, China, Kazachstan en Taiwan, mogelijk meer toeristen aantrekken.

Lees hier meer over de visumvrijstelling in Rusland.

Lees hier meer over de visumvrijstelling in India en Taiwan.

Lees hier meer over de visumvrijstelling in China en Kazachstan.

De aanhoudende oorlog in het Midden-Oosten zou echter een negatief effect hebben op het toerisme, met de hoge brandstofprijs en een wereldwijd stijgende inflatie., voegde de Tourism Authority of Thailand eraan toe.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/