UPDATE: Mannelijke verdachte die gevangene hielp ontsnappen in Nakhon Si Thammarat gearresteerd

Ratchaburi –

Een mannelijke verdachte die een prominente gevangene in Nakhon Si Thammarat hielp een ziekenhuis te ontvluchten en de politie te ontwijken, werd gearresteerd terwijl de gevangene zelf nog op de vlucht was.

Onze eerdere verhalen:

De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat. Het Department of Corrections biedt 100,000 baht aan iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van de ontsnapte gevangene. De provinciale gevangeniscommandant van Nakhon Si Thammarat en drie agenten in de gevangenis zijn overgebracht naar het Department of Corrections, terwijl het onderzoek wordt voortgezet naar hoe de gevangene uit het ziekenhuis is ontsnapt en of hij hulp heeft gehad.

Het Thaise Ministerie van Correcties heeft het bedrag van de beloning verhoogd van 100,000 baht naar 1,000,000 baht voor iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van een prominente ontsnapte gevangene in Zuid-Thailand.

Nu voor de update:

De speciale eenheid Hunuman vertelde TPN-media dat ze eerder deze week met succes de heer Suthiwat 'Norn' Khunnarong, 28, in Ratchaburi hebben gearresteerd. De arrestatie kwam nadat het provinciale gerechtshof van Nakhon Si Thammarat op 27 oktober een arrestatiebevel had uitgevaardigdth2023.

Norn wordt ervan beschuldigd de prominente gevangene te hebben helpen ontsnappen. Suthiwat heeft naar verluidt ook de aanklacht toegegeven en verklaard dat hij de chauffeur was van de ontsnapte gevangene. Norn werd teruggebracht naar het politiebureau van Nakhon Si Thammrat City voor verdere juridische stappen en onderzoek.

De gevangene, een prominente, invloedrijke lokale figuur in Zuid-Thailand, blijft op vrije voeten met een beloning van een miljoen baht voor zijn gevangenneming.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.