Thailand past de criteria aan om als drugsdealer van methamfetamine te worden beschouwd

Nationaal—

Op 1 november 2023 heeft Pol. Luitenant-generaal Panurat Lakboon, de assistent-commissaris – generaal van de Koninklijke Thaise politie, heeft volgens de laatste ministeriële verordeningen van het ministerie van Volksgezondheid publiekelijk onthuld dat het bezit van methamfetamine van 10 eenheden of minder als criteria zou worden beschouwd als drugsgebruikers, en niet als drugsdealers .

Volgens het Wetboek van Strafrecht 2021 zijn drugsgebruikers slachtoffers die rehabilitatie nodig hebben in plaats van vervolgd te worden in een gerechtelijke procedure of het uitzitten van lange straffen.

Echter, Pol. Luitenant-generaal Panurat uitte zijn zorgen over de nieuwe criteria dat het bezit van illegale stoffen van 10 eenheden of minder zou leiden tot meer lokale drugsdealers, aangezien zij 10 methamfetaminepillen zouden kunnen dragen zonder beschuldigd te worden van het distribueren van verdovende middelen.

Als de nieuwe criteria eenmaal zijn geregeld, zou het risico op een toename van het aantal lokale drugsdealers als gevolg daarvan bestaan.
Pol. Luitenant-generaal Panurat was persoonlijk van mening dat het aantal illegale stoffen dat men zou kunnen bezitten, teruggebracht moest worden tot 5 eenheden. Er moeten veel factoren in overweging worden genomen vanuit medische aspecten en vanuit het perspectief van rechtshandhaving, en deze zullen in de toekomst ook bij alle overheidspartijen worden geïntegreerd.

Pol. Luitenant-generaal Panurat voegde er verder aan toe dat er, volgens een dringend bevel van de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, een regeling bestond voor een bijzondere speciale operatie om drugsgebruikers in een rehabilitatieproces te brengen om zo de kans op besmetting van de lokale gemeenschap te minimaliseren. geweld.

“Bovendien kondigde Srettha publiekelijk rode zones van drugshandel aan die strikte controle nodig hadden, waaronder Chiang Mai, Chiang Rai en Nakhon Phanom. Met internationale samenwerking van de buurlanden zou het enorm efficiënt zijn om de drugssmokkel in de gaten te houden”, aldus Pol. Luitenant-generaal Panurat.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/