Thaise ambassade waarschuwt burgers in Israël voor laatste kans op georganiseerde evacuatie

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Thaise ambassade in Tel Aviv heeft een cruciale mededeling gedaan aan Thaise burgers in Israël, waarin hun laatste kans op een georganiseerde evacuatie wordt benadrukt.

Na deze aankondiging zijn er zorgen ontstaan ​​over de vraag of de Thaise regering door zal gaan met het regelen van vluchten voor degenen die op een later tijdstip naar Thailand willen terugkeren.

Regeringswoordvoerder Chai Watcharong heeft bekendgemaakt dat er na 2 november een wijziging in het evacuatieplan zal plaatsvinden. In plaats van chartervluchten te gebruiken, zal de regering commerciële vluchten overwegen op basis van het aantal evacués. Als het aantal mensen dat wil terugkeren laag is, is het charteren van een volledige vlucht mogelijk niet haalbaar.

Premier Srettha Thavisin benadrukte de inzet van de regering om geschikte vluchten te faciliteren voor Thaise burgers die willen terugkeren. Hij zei ook dat hij in de nabije toekomst verdere gesprekken zal voeren met de Israëlische premier.

Te midden van de aanhoudende conflicten in Israël, gekenmerkt door raketaanvallen vanuit Gaza, Libanon en Syrië, blijft de algehele situatie gespannen. De Israëlische premier heeft verklaard dat de operaties tegen Hamas zullen voortduren, inclusief luchtaanvallen en grondoperaties.

Wat Thaise burgers in Israël betreft, blijkt uit de statistieken dat 32 mensen om het leven zijn gekomen, 19 gewond zijn geraakt en dat er momenteel zes in het ziekenhuis zijn opgenomen. Bovendien zijn 22 personen door Hamas gegijzeld.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.