Taxichauffeurs in Patong protesteren tegen openbaarvervoerproject van 40 baht

Patong-

Taxichauffeurs in Patong dienden een brief in bij de burgemeester van Patong nadat ze hoorden van plannen om een ​​openbaarvervoerproject van 40 Baht rond Patong mogelijk te maken.

Honderden tuktuks, motorfietsen en taxichauffeurs in Patong verzamelden zich in de gemeente Patong. Ze dienden een brief in bij de burgemeester van Patong waarin ze uitten dat lokale taxichauffeurs het niet eens zijn met het project dat de gemeente overweegt.

Taxichauffeurs stellen dat de gemeente geen openbare hoorzitting over het project heeft gehouden of een stemming heeft gehouden met degenen wier banen zouden worden aangetast. Patong heeft al een baht-bus van Patong Beach naar Patong City voor ongeveer 30 Baht, voegden de chauffeurs eraan toe. Het totale tarief kan echter afhankelijk zijn van de totale afstand. De chauffeurs zijn van mening dat een ander openbaar vervoersysteem te veel wordt en niet nodig is voor het aantal toeristen in Patong.

De chauffeurs beweerden ook dat er niet genoeg ruimte was voor parkeren en pick-ups voor het voorgestelde project. Ze beweerden ook dat het niet om geld of kosten ging, maar dat het project onpraktisch was.

De burgemeester van Patong, Chalermsak Maneesri, vertelde de demonstranten dat ze de kwestie met het Phuket Land Transport Office zullen bespreken om de beste oplossing voor iedereen te vinden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.