Dolfijn dood aangetroffen op het strand van Krabi

Krabi-

Een dolfijn werd dood aangetroffen op een strand in Krabi.

Het hoofd van het Than Bok Khorani Nationaal Park, de heer Siriwat Suebsai, vertelde de Phuket Express dat hij eerder deze week door een dorpshoofd op de hoogte was gebracht van het trieste incident. Lokale vissers hadden een dode dolfijn gevonden op het Ao Muang-strand in het district Ao Luek.

Ze kwamen ter plaatse om de dode vrouwelijke dolfijn te vinden. Er werden geen wonden gevonden aan de buitenkant van de dode dolfijn. Het was 2.37 meter lang en woog 200 kilogram.

De dode dolfijn werd naar het Department of Marine and Coastal Resources Office gebracht voor autopsie om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

In Phuket werd onlangs ook een dode zeeschildpad gevonden.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.